Hjælp til at vælge den helt rigtige lyskilde til din nye lampe

Belysningen i dit hjem har en vigtig funktion og spiller en stor rolle for både stemning, personlig stil og generel trivsel i dit hjem. Hos Copenhagen Home Design finder du et bredt udvalg af lamper og lyskilder, så du kan skabe den helt optimale belysning.

Du har måske købt en ny lampe - men har du også tænkt over, hvilken pære der skal i den? Det er nemlig vigtigt at vælge den korrekte lyskilde, uanset om det er en pendel, væglampe, bordlampe eller gulvlampe.

Vi har et bredt udvalg af pærer og lyskilder som både er smukke i sig selv, giver et stemningsfuldt lys og er energieffektive. Vores LED pærer har desuden en lang levetid, samtidig med at man kan spare op til 70% på strømmen, fordi LED pærer forbruger langt mindre elektricitet end  traditionelle glødepærer og halogenpærer. Vores kollektion af lyskilder indeholder både pærer med sokkel E27, E14 samt GU27 og pærer i forskellige størrelser, former og farver, som vil gøre din lampe endnu flottere og mere interessant – især hvis din lampe har en synlig pære, som en del af lamperne fra Design by Us f.eks. har. Med nogle pærer har du endda mulighed for at vælge en topforsegling i enten guld eller sølv. Denne guldkrone eller sølvkrone sikrer at pæren ikke blænder.

Farvetemperatur
Når du skal vælge lyskilde til din lampe, er det en god idé at være opmærksom på lystemperaturen. Det er de såkaldte kelvin-grader der bestemmer, hvor varmt eller koldt et lys, pæren producerer. Det mest anvendte i Danmark er pærer med kelvin på 2700 – det giver et varmt hvidt lys. Hvis du har brug for et mere hvidt lys, f.eks. som arbejdslys, kan man i stedet vælge en pære på 3000 kelvin.

Lysstyrke

Tidligere, da man primært anvendte glødepærer, var det watt der angav lyskildens lysstyrke. Sådan er det ikke længere - nu måles en pæres lysstyrke i begrebet Lumen (Lm). Lumen beskriver mængden af lys som lyskilden producerer. LED pærer har en højere effektivitet end gamle glødepærer – det er derfor, at LED pærer kan opnå en højere intensitet med en lavere watt styrke. Jo højere en lumenværdi, jo kraftigere en lystyrke.

Vælg det rigtige lys til dit hjem
Hjemmets forskellige rum fortjener den rigtige belysning og stemning, og her spiller lamperne den måske vigtigste faktor. Det skyldes, at belysning kan skabe en helt særlig stemning, alt efter hvor varmt eller koldt lyset er og hvor kraftigt det er. Ligeledes kan dit valg af lamper være med til at markere en specifik stil eller atmosfære, du ønsker at frembringe. Uanset om du ønsker et moderne, romantisk, råt, hyggeligt eller stringent udtryk, har lamperne meget at sige.

Da vi i norden har behov for lys i boligen henover hele året, er det nødvendigt, at vi indretter os med lamper i alle rum i boligen. Størstedelen af vores hjem er derfor indrettet med mange forskellige typer lamper, der hver især bidrager til at give det rette lys.
Belysning har også en stor medvirken til trivsel og velvære i hjemmet. Den rigtige lampe, skal få hjemmets beboere til at føle sig godt tilpas og samtidig tjene det rigtige formål. Lamper og lyskilder har altså stor betydning, når du skal indrette din bolig.

 

Står du og mangler en ny lampe til hjemmet, kan du gå på jagt i Copenhagen Home Design's sortiment indenfor belysning. Her findes mange forskellige typer af lamper som med sikkerhed vil matche din personlige indretningsstil i boligen. 

 

Husk, at du også kan få hjælp i Copenhagen Home Designs andre guides. Du kan for eksempel finde inspiration til hvilke lamper, der skal få dit hjem lyst op i mørke dage. Du kan også få inspiration til at skabe et statement i dit køkken med unikke greb.

AlleGuideProduktinformation